Brødbagning

Coop har været søde at forære os halvdelen af en støbejernsgryde, når bare vi købte den anden halvdel. Den er allerede blevet brugt et par gange, men kun til at bage brød i. Første omgang gik helt galt – gæren var helt uduelig, så dejen hævede slet ikke. Det endte i skraldespanden.

Anden omgang gik meget bedre. Det både smager og ser godt ud.


Brødbageren blev så inspireret at der pludselig sprang to rugbrød ud af røremaskinen også.

 

10 comments

  1. Ser sørme godt ud! Jeg får helt lyst til at smage! Men pas på, det er STÆRKT vanedannende!

    1. Og så skal gryden faktisk ikke gøres ren bagefter, jeg kunne stort set bare tørre den af med en klud. Resten af køkkenet er en anden historie, det ligner der er brug for et rengøringsteam iført rumdragter. Røremaskinen var lige i underkanten til dejportionen der skulle til rugbrødet, så det voksede ud af skålen mens jeg rørte i det. Det fik heller ikke lov at hæve helt så længe som det skulle, for så var det ikke blevet i formene, men dejen havde også den rigtige temperatur, og det stod lige over en varm radiator, så jeg tror egentligt bare det har hævet lidt hurtigere end forventet.

  2. Hvor ser det lækkert ud. Jeg får lyst til at smage ❤

  3. Din mor siger, at hvis hun havde været rask, ville hun være kommet, iført sig rumdragt og ladet som om, hun var et team!

    1. Jeg har klaret det meste, men tak for semi-tilbuddet. Se hellere at blive frisk i en fart.

    1. Ku’ være, jeg skulle prøve det. Det ser lækkert ud!

    2. Det er faktisk en rigtig god opskrift. Der er masser af variationer, og giver et fint langtidsholdbart brød med en rigtig lækker sprød skorpe. Det aktuelle brød er med 50/50 alm hvedemel og italiensk fuldkornshvedemel.

Leave a Reply