Gostilna Krištof

Vi ville gerne prøve lidt lækker slovensk mad. Så vi fandt en stribe restauranter som kunne tilbyde det og tog kontakt fra en ende af, for at se om de havde plads til os på et tidspunkt der passede med vores planer. Det havde Krištof. Vi ankom lidt i god tid, så vi kunne findet et sted at sove, men aftalte med dem på restuaranten at vi kunne blive holdende på deres parkeringsplads natten over. Det viste sig at være ret varmt og lidt støjende, så vi kunne have sovet bedre et andet sted, men det var rigtig rart at vi ikke skulle køre efter en middag med flere glas god vin.

Jeg fik spurgt om jeg måtte se den første flaske, så jeg kunne tage et billede. Vi ville se om vi kunne finde nogen af dem i supermarkedet, men tjeneren tog det som tegn på at vi var interesserede, så han fortalte en hel masse om hver af de næste vine. Det var meget fint at få en lille introduktion til slovensk vin.

Vi fik 5 retter plus appetizer og “bonuskage” samt 5 glas slovensk vin der passede til. Alt sammen meget lækkert.

Inden den kolde forret (marineret ørred) fik vi en lille anretning med tre små appetizere. Det ser ikke sådan ud, men tomaten er i virkeligheden friskost og den gule kugle på skeen er panna cotta lavet med gulerod.

Den varme forret var en lækker risotte med svampe, kammusling og parmesanskum. Risene var mere som almindelige ris end som vi normalt laver risotto, så væsentligt mindre cremet, men meget lækkert.

Hovedretten var kalvekød med selleri og en korn-kugle. Kuglen var meget lækker, en form for korn-grød, som fx bygotto med bacon der var friturestegt.

Til dessert prøvede vi deres udgave af Struklji. De var også gode. Lidt mere fast i det og lækkert med is og vaniliecreme til.

Der var mægtig hyggeligt. Udenfor stod en vinplante, som gav skykke og voksede helt ind over den halvåbne terasse det hele foregik på.

Som bonus kom tjeneren med en lille garnache-chokolade og noget der minder mest om en flødebolle. Der var lidt markronknas i skummet. Meget lækkert.

Det hele kostede 175 euro, plus lidt drikkepenge som ellers ikke er normalt i Slovenien, men vi synes de skulle have lidt for den gode oplevelse og fordi vi fik lov at sove på deres parkeringsplads.

Alt sammen meget lækkert, tak for den dejlig aften.

I kan se lidt mere om restauranten her: Gostilna Krištof

One comment

Leave a Reply