Logarska Dolina – vandretur

Vi har gået en af de lidt længere ture i dag. Ud over de 17 km har vi klaret omkring 400 højdemeter på samme tur.

Det kostede 8 euro at køre ind i dalen, men vi ville faktisk hellere gå og opleve det hele lidt langsommere, så vi parkerede bilen udenfor og gik hele vejen ind gennem dalen.

Det var en ret fantastisk tur med en rigtig fin sti hele vejen ind.

Et sted kom vi ud på vejen og fandt et skilt hvor der stod at stien var lukket. Det er ikke sikkert det var vores sti, men det var lidt underligt alligevel. Vi fortsatte med at følge skiltene. Vi havde også en gps-sti på uret, som det var svært at blive væk.

Næsten helt ved målet kom vi til en lille cafe/souvenirshop. Vi stoppede  dog ikke, men fortsatte op mod vandfaldet. Butikken ser lidt sammenbygget ud udefra, men der var faktisk ret hyggeligt.

Helt oppe ved vandfaldet fortsatte vores GPS-ture, men resten af turen var markeret som “mountainering” så vi nøjedes med at tage en kaffepause og et par billeder af vandfaldet. Der var også en lille cafe helt oppe på bjergsiden, men vi havde vores egen kaffe med og nød den i stedet.

Derfra gik turen nedad igen. Vi valgte at tage vejen. Dels for at se en anden del af dalen, dels fordi man kigger mere op når man går på en asfaltvej. På den lille skovsti skal man være opmærksom på hvor man træder og det var mere “inde” i skoven. Vejen var lidt mere åben med flotte udsigter til bjergene på begge sider.

Der var gang i noget byggeri eller tilsvarende helt oppe ved vandfaldet, så de kørte ind og ud af dalen med store lastbiler. Det var ikke noget problem. De kom to ad gangen med gode mellemrum imellem. Men det er uklart hvad de lavede, om det drejede sig om noget med floden eller en ny parkeringsplads, eller de blot skulle bruge den nedrutsjede sten et andet sted.

One comment

Leave a Reply